OFFER FOR ROT: Christine Toon Midttun advarer andre studenter mot å stole på at systemet fungerer som det skal.

Ble nektet studieplass

Da Christine Toon Midttun gjorde MatNat oppmerksomme på at en feil hos dem gjorde at hun ikke fikk studieplass, fikk hun til svar at «du kan gjøre hva du vil«.

Publisert Sist oppdatert

Lenge har Christine Toon Midttun hatt lyst til å begynne på medisinstudiet i Oslo. For å sanke poeng tok hun i vår et fulltidsstudium ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MatNat) samt alle realfagene i videregående skole, i tillegg til at hun forbedret noen andre fag fra videregående. Hun fikk seks på alle ti eksamener og toppkarakter på to av universitetseksamenene. Til slutt endte hun opp med 77 poeng. Inntakskravet på medisin i Oslo lå på 75,3 poeng.

– Da jeg fikk en sms av en venninne om at hun hadde kommet inn med 75,3 poeng, gikk jeg rett inn på opptakets nettsider. Jeg visste jeg hadde 77 poeng, men på nettsiden sto jeg oppført med 72 poeng og ingen skoleplass, forteller Midttun.

I Midttuns tilfelle var tidslommen mellom eksamenssensur og opptakssentralens frist én dag, og god poengmargin hjalp lite ettersom MatNat ikke sendte vårens eksamensresultater til opptakskontoret som avtalt.

– Gjør hva du vil

Da Middtun fikk kontakt med opptakskontoret ble det klart at de manglet papirer for 30 studiepoeng fra i vår, som ville gitt de nødvendige tilleggspoengene for høyere utdanning. Selv om MatNat innrømmer tabben var medisinopptaket gjort, plassene fylt og løpet kjørt, fikk hun beskjed om.

– Jeg har tilbrakt sommeren i telefonen med MatNat, Medisin ved UiO og det felles opptakskontoret i Trondheim. På MatNat fikk jeg beskjed om at «for oss får du gjøre hva du vil». Dette er så urettferdig, sier Midttun.

– Brutalt system

Da Universitas snakket med Jonas Lange, pressekontakt ved MatNat-fakultetet i går formiddag, sa han at systemet er brutalt.

– Det er slik jeg oppfatter det ikke mulig å opprette en plass til for studenten, sa han.

Lange sier at rutinene skal gjennomgås etter denne episoden, for å forhindre at det samme skjer andre studenter. Egentlig har studenten selv ansvar for å levere papirene. Bare unntaksvis sender man papirene.

Helomvending

Etter at Universitas tok opp saken med UiO fikk saken tirsdag ettermiddag allikevel en positiv vending for Midttun.

– Dekanen på medisin ringte og sa at siden UiO hadde gjort feilen, så kunne de opprette en ekstra plass til meg. Og så ringte de fra MatNat og sa unnskyld. Jeg sa at det var rart at jeg ikke hørte noe før 12. august. Det hadde visst vært ferieavvikling. Men dette hadde ikke skjedd hadde jeg ikke gått til avisen, det er jeg sikker på, sier en lettet Midttun.

Midttun anbefaler nå andre å levere papirene selv og ikke stole på at systemet fungerer som det skal.

Powered by Labrador CMS