Nok er nok for Nicke: – Vi blir møtt med en oppfatning om at vi har skjulte hensikter med det vi driver med. Men det jeg er opptatt av, er å få studentene våre ut i jobb, sa skoleeier Nicolai Harald Løvenskiold til Universitas i 2012. Nå trekker han seg. Arkivfoto: Ketil Blom

Nicolai Løvenskiold trekker seg

– Det er det beste for selskapet, mener han.

Publisert Sist oppdatert

Fersk rektor møtte pressen onsdag: Vil skjerme studentene

– For å unngå tvil om at alle vurderinger og beslutninger gjøres utelukkende i skolens interesse, ønsker jeg ikke å være en del av prosessen. Jeg har derfor bedt styret om å få tre tilbake, sier Nicolai H. Løvenskiold, daglig leder av Anthon B. Nilsen Utdanning AS, i en pressemelding torsdag. Selskapet er eier av Westerdals Oslo ACT.

Den profilerte Løvenskiold-broren har siden i høst vært i hardt vær etter at Dagens Næringsliv avslørte at [105 millioner var blitt hentet ut av Westerdals School of Communication](3).

På tirsdag ble skolen anmeldt av Kunnskapsdepartementet (KD) [for å urettmessig ha mottatt 28 millioner kroner i statsstøtte](2) i perioden 2002 til 2012.

Nå kaster han inn håndkledet.

Leit og beklagelig

– Det er veldig leit og beklagelig at disse forholdene fra fortiden rammer den nåværende høyskolen Westerdals Oslo ACT, sier han.

Løvenskiold forteller at Westerdals reklameskole siden slutten av nittitallet har utviklet seg til å bli en ledende høyskole for kunst, kommunikasjon og teknologi.

– Det har vi grunn til å være stolte av, og det er forferdelig trist at studenter og ansatte på dagens høyskole må oppleve belastningen det er at saker fra forløperen til skolen de går på eller jobber på, kommer i Økokrims søkelys, sier han.

Lars Buer går inn som arbeidende styreformann i ABN Utdanning.

I Økokrims søkelys

Hva utløser beslutningen om å trekke seg?

– Når du sitter som daglig leder av et selskap i Økokrims søkelys må man sikre seg at alle vurderinger som gjøres er fullstendig uavhengige av tidligere roller. På grunn av rollene han hadde i Westerdals i den aktuelle perioden har han valgt å trekke seg, sier Trond Andresen, kommunikasjonsdirektør i Anthon B Nilsen.

Hadde Løvenskiold tillit i styret da han trakk seg?

– Det spørsmålet er ikke på agendaen ettersom han trekker seg nå.

Har hans rolle i selskapet blitt drøftet i styret?

– Det som drøftes i styret i ABN Utdanning holder vi i styret, med mindre vi får grunn til å kommunisere det utad.

Ville det blitt naturlig å drøfte hans rolle dersom han ikke trakk seg på denne måten?

– Det blir spekulasjoner jeg ikke vil gå inn på.

Ifølge Andresen kommer disse endringene fordi man må sikre en «operativ ledelse», uten at han vil gå nærmere inn på hva de konkret vil innebære.

Tok hevn: Studenter stjal juletre fra Løvenskiold-skog

Powered by Labrador CMS