Westerdals anker ikke dommen: Studenter får nesten 40 millioner kroner

Den langvarige Westerdals-saken er nå avsluttet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en lei sak som ligger langt tilbake i tid, og vi ser frem til å legge den bak oss. Vi ønsket aldri en rettsak, sier rektor ved Westerdals Oslo ACT, Tine Widerøe i en pressemelding.

Tidligere i høst ble [Westerdals dømt til å betale over 30 millioner kroner](1) til tidligere studenter av Oslo tingrett.

– Nå vil vi gjennomgå dommen grundig med våre rådgivere og vurdere veien videre, sa Widerøe den gang.

Men nå har skolen konkludert med at de ikke ønsker å anke tingrettsdommen, og tilbakebetalingen er dermed rettskraftig. Det er styrene ved Westerdals Oslo ACT (WOACT) og Høyskolen Kristiania som i fellesskap har fattet beslutningen, [da sistnevnte kjøpte opp WOACT i mars.](3)

– Det er avsatt midler i Westerdals Oslo ACT for å dekke disse kravene, og vi skal sikre at dagens studenter ikke blir berørt. I tillegg garanterer vi som ny eier for nevnte krav, forteller administrerende direktør ved stiftelsen Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind.

I tillegg til de 29 millionene Westerdals ble dømt til å betale, kommer saksomkostninger, avsavns- og forsinkelsesrenter. Totalt er det snakk om nærmere 40 millioner Westerdals må ut med.

– Det er helt riktig og det er klart det smerter oss. Våre advokater mener vi ville ha gode sjanser til et bedre resultat i lagmannsretten. Men den prosessen vi eventuelt måtte trekke skolen gjennom med en ny runde i rettssystemet, og den risikoen vi ville tatt, mener vi ikke ville være riktig bruk av tid og ressurser. Vårt hovedanliggende er å ivareta dagens studenter og ansatte, sier Widerøe til Dagens Næringsliv.

Bakgrunn: Dette må du vite om søksmålet mot Westerdals

Powered by Labrador CMS