Gladlaks: SiO og styreleder Magnus Nystrand ser frem til å huse flere av hovedstatens studenter.

Jubler for 100 nye studentboliger

SiO vil starte byggingen neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke meldte Universitas om [«dragkampen» som ville komme i kjølevannet av regjeringens ekstrabevilgning til 418 nye studentboliger](1) i revidert nasjonalbudsjett. Nå har regjeringen bestemt at 110 av disse har tilfalt Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Tilskuddet gis til SiOs bygg i Sandakerveien 99.

– Det er med glede vi har mottatt meldingen om at Oslo får såpass mange studenboliger. Boligbygging er noe av det viktigste vi kan gjøre for studentene, for vi vet hva høye leiepriser kan bety mye for studentøkonomien, sier Karin Yrvin, stortingsrepresentant for Oslo Ap. Hun har opplevd mye «positivt engasjement» fra studentorganisasjonene rundt boligbyggingspolitikken.

I bonusbevilgningen fra regjeringen får Bergen og Trondheim 60 studentboliger hver. Kristiansand, Stavanger, Ås, Tønsberg, Halden, Tromsø og Sogndal får også en del av boligpotten i det reviderte nasjonalbudsjettet, som har en verdi av 100 millioner kroner.

SiO-styreleder Magnus Nystrand er strålende fornøyd med boligsatsingen, som han beskriver som både riktig og sårt trengt.

Vi ser at dette blir et stadig større politisk satsningsområde

Magnus Nystand, styreleder i SiO

– Jeg er storfornøyd med at politikerne klasker til med nye studentboliger. Vi ser at dette blir et stadig større politisk satsningsområde og at slike tiltak er med på å lette boligtrykket for studentene våre, sier Nystrand, som ikke hadde noen forhåpninger på forhånd om hvor mange av de over 400 boligene som skulle tilfalle Oslo.

Det er estimert at prosjektet i Sandakerveien kan huse 171 studenter.

– De forskjellige prosjektene våre utvikler seg i ulikt tempo, og Sandakerveien er et som har modnet. SiO eier bygget, og vi håper å begynne byggingen neste sommer, hvis kommunen gir oss de nødvendige tillatelsene, sier styrelederen.

Av SiOs søknader om tilskudd til studentboliger i år, er det bare et prosjekt med 36 hybler i Magnusgate som har fått avslag fra Kunnskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS