Jobbes på spreng: De siste ukene har studenter blitt tilsendt uønskede bilder på lesesalen. UiO sier de er på saken.

Dickpics på lesesalen

Den siste tiden har flere studenter ufrivillig fått tilsendt bilder av peniser på lesesalene på UiO. Kamilla (22) ante fred og ingen fare da hun plutselig fikk en uventet melding.

Publisert Sist oppdatert

Vet du noe om saken? Tips oss!

E-post: tips@universitas.no

Telefon: 91009987 eller 41070276

Kamilla Svendsen har nettopp gjort seg ferdig med en lang researchfase til bacheloroppgaven i historie. Plutselig kommer det en AirDrop-varsling på telefonen. Avsenderen er «iPhone». Hun tenker ikke noe mer over det. Så lyser Macen opp. Hele skjermen dekkes av en penis.

- Jeg ble helt satt ut. Det var virkelig ikke det jeg forventet. Heldigvis satt det ikke noen ved siden av meg, sier Svendsen når Universitas møter henne ved åstedet på Georg Sverdrups hus.

Deling av såkalte «dickpics» har ifølge Studentutvalget ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SVSU) ved UiO vært et problem i minst fem uker. Det første tilfellet ble oppdaget på lesesalen på Harald Schjelderups hus, og har senere spredt seg til flere av byggene. Universitetet har enda ikke lykkes med å finne avsenderen.

Nulltoleranse

«Psykologisk institutt er varslet og er i gang med å nøste opp i saken. UiO jobber også med saken sentralt, og IT-avdelingen undersøker om avsender kan spores opp digitalt. Det er snakk om politianmeldelser, og de rammede studentene er bedt om å møte i forhør», skriver SVSU i en e-post til Universitas.

SVSU forteller at det har blitt meldt inn varsling i skolens Si-fra-system. Saken har fått høy prioritet, da det er nulltoleranse for seksuell trakassering.

«En direkte oppfordring fra oss i SVSU er at folk melder slike ting inn til Si-fra-systemet, slik at det registreres riktig og eventuelle anmeldelser vil ha et større grunnlag å basere seg på. Vi ønsker å poengtere at det er positivt å melde i fra».

Fortsatt ikke funnet synderen

Lars Oftedal, IT-direktør ved UiO, forteller at de er kjent med saken, og at universitetet jobber på spreng med å løse problemet. Han sier på telefon til Universitas at de foreløpig ikke har noen mistenkte, og at det er krevende når bildene kommer fra en privattelefon.

SAKEN OPPDATERES!

Powered by Labrador CMS