Full hittegodsforrvirring

Alt som ikke er stjålet eller brent finner du igjen, ifølge ordspråket. Men så enkelt er det ikke ved Universitetet.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes ikke noe sentralt hittegodskontor ved Universitetet. Hver bygning og hvert fakultet har sitt eget system for gjenglemte eiendeler. To telefoner er alt som skal til for å finne ut hvor forvirrende hittegodshåndteringen ved Universitetet er.

– Den store oppsamlingen skjer på Budsentralen. Det som kommer inn blir sendt dit, får vi opplyst fra en av driftslederne hos Teknisk avdeling.

Ved Budsentralen er de derimot ikke helt enig.

– Vi får ikke inn noe hittegods. Det hender folk kommer innom med nøkler og lommebøker som er funnet utenfor, men det finnes ikke noen fast ordning på det. Gjenglemte ting har vi sett fint lite til, sier formann ved Budsentralen Rune Jarl Andersen.

Ikke brukervennlig

En runde rundt på campus vitner om at praksisen er svært varierende fra fakultet til fakultet. Det eneste fellestrekket er at de som tar seg av gjenglemte ting stort sett er misfornøyde med situasjonen.

– Dette er ikke noe brukervennlig system. Jeg skjønner at folk blir frustrerte når de mister noe, sier Synne Corell ved studentkontoret ved Det historisk-filosofiske fakultet (HF).

Hun sikter til studenter som ikke vet hvor de mistet en ting. Da må man innom et utall kontorer i ulike bygninger over hele Blindern.

På HF tar ikke studentinformasjonen imot gjenglemte ting, med mindre det er verdisaker. Alt blir levert til driftskontoret for vestre Blindern i Idrettsbygningen. Dessuten leverer vaskepersonalet eiendeler de finner til Teknisk avdelings kontor i Niels Treschows hus. Har man mistet noe på HF, er det er altså to ulike steder tingene kan ha havnet. Studentkontoret har dessuten ikke nøkler til kontoret til Teknisk avdeling.

Lar alt ligge

Ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) lar vaskepersonalet alt gjenglemt ligge. Her er det SV-infosenter i Eilert Sundt hus som tar seg av oppbevaring av hittegods. Teknisk avdeling for Blindern nord har kontor i kjelleren i Eilert Sundts hus, men i motsetning til sine kolleger på Blindern vest, har de ingenting med hittegods gjøre.

– Hvor lenge lar dere ting ligge?

– Tja, si det? sier Adelheid Huuse ved SV- infosenter.

Sure sokker

I terminalstua i Vilhelm Bjerknes hus finnes det én glemmekasse for klær og én for mer verdifulle saker.

– I esken med klær er det for det meste sure sokker. Jeg har aldri tittet oppi den. Det er mange som glemmer igjen disketter. De blir sjelden hentet. Vi har også en svært verdifull Casio-kalkulator med fargeskjerm som har ligget her i over ett år, sier terminalvakt Kristian Holm.

I Matematikkbygningen ligger Teknisk avdelings siste resepsjon. Der sitter driftstekniker Magnar Kleiven klar til å ta imot folks gjenglemte eiendeler. Kleiven forteller at det er lite som kommer inn, og få som kommer å spør etter savnede eiendeler.

– Det har aldri vært noe system for dette, men det er mange som har etterlyst det, sier Kleiven.

Han forteller at de tidligere opererte med glemmekasser, men at folk brukte dem til søppelbøtter, slik at de måtte slutte med det.

Ønsker sentralt kontor

Ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV) er ansvaret for hittegods delt mellom Teknisk avdeling og UV-studentinformasjon. Noe havner i kjelleren i Helga Engs hus, andre ting havner hos studentinformasjonen.

På UV leverer vaskepersonalet inn gjenstander de finner.

– Det burde vært et sentralt kontor for hittegods, sier førstekonsulent ved studentinformasjonen Kathrine Høegh.

Tilbake til Teknisk

– Vurderer dere å opprette et sentralt hittegodskontor for hele Blindern?

– Vi jobber nå med å kartlegge hvordan det gjøres i dag, og forsøker å finne en bedre løsning. Vi er enige i at noe bør gjøres, sier driftsansvarlig i Teknisk avdeling Astrid Ottesen.

Hun håper Teknisk avdeling har funnet en bedre ordning før studentene kommer tilbake til høsten.

I mellomtiden er det best å passe godt på sine dyrebare eiendeler.

VOKTER VERDIENE: Terminalvakt Kristian Holm i terminalstua i Vilhelm Bjerknes\' hus tar ikke imot klær, kun verdisaker.

LAR LIGGE: – Ved SV lar vaskepersonalet alle gjenglemte eiendeler ligge, forteller Adelheid Huuse i SV- infosenter.

Powered by Labrador CMS