ERVERDIG STUDENTERBOLIG: Til sammen bor det omtrent 200 studenter på Blindern Studenterhjem.
ERVERDIG STUDENTERBOLIG: Til sammen bor det omtrent 200 studenter på Blindern Studenterhjem.

Ti studenter på Blindern Studenterhjem koronasmittet

–⁠ Vi er kjent med at det skal har vært nachspiel etter arrangementene på lørdag, og vi jobber med å nøste opp i dette, sier styreleder Nanette Fuglesang.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld ble det klart at en beboer ved Blindern Studenterhjem var påvist koronasmittet. Beboeren skal lørdag ha deltatt på en fest som skjedde i regi av en studentforening tilknyttet studenterhjemmet.

Torsdag ettermiddag hadde tallet steget til åtte smittede.

Fredag formidag er er bekreftet at ti studenter ved studenterhjemmet er smittet og satt i isolasjon.

Alle de 200 beboerene på studenterhuset er satt i karantene.

Nachspiel: –⁠Det er klart at dette er en potensiell smittesituasjon.

Ledelsen ved studenthjemmet ble 5. oktober varslet av smittevernmyndighetene om at en besøkende ved hjemmet hadde testet positivt på korona. Vedkommende hadde deltatt på en privat sammenkomst på et hybelrom uken før. All smittesporing leder så langt tilbake til denne sammenkomsten.

Det skriver ledelsen ved studenterhjemmet i en pressemelding fredag.

Lørdag 3. oktober ble det avholdt to arrangement ved hjemmet, i samarbeid med ledelsen. Disse arrangementene skal ha fulgt eksisterende regler, og rammene for arrangementet var godkjent av både bydelsoverlegen og klarert med Arrangementskontoret i Oslo kommune.

–⁠ Vi er kjent med at det skal har vært nachspiel etter arrangementene på lørdag, og vi jobber med å nøste opp i dette, sier styreleder Nanette Fuglesang i en pressemelding.

–⁠Det er klart at dette er en potensiell smittesituasjon. Vi har heldigvis få studenter med symptomer, og det kommer kontinuerlig inn negative svar på tester. Dette er vi veldig glade for. De som er i isolasjon er flyttet til isolasjonsboliger utenfor studenthjemmet, og blir fulgt opp og godt ivaretatt, uttaler Fuglesang i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS