Jerntronen: På lederkontoret i NSOs lokaler på Bislett.

Jakten på lederstolen

Striden om Norges mektigeste studentverv strammer seg til.To nordlendinger har kastet seg inn i kampen.

Publisert Sist oppdatert
Ny kandidat: Bjørn Dinesen Foto:Privat

Bjørn Dinesen

  • HJEMBYGD: Indre Billefjord
  • ALDER: 33 år
  • UTDANNING: Tar Master of Science i Industrial Engineering ved Høgskolen i Narvik

Totalt har tre kandidater nå meldt seg opp i kampen om Norges mektigste studentverv. Bjørn Dinesen (33) fra Indre Billefjord i Finnmark er en av dem som nå ønsker å lede Norges Studentorganisasjon (NSO).

– Jeg brenner vanvittig for Norsk Studentorganisasjon, og det har jeg gjort helt siden jeg ble engasjert i det. Mitt første møte med NSO var i 2012 og etter det har organisasjonen bare vokst på meg, og det samme har engasjementet mitt.

Dinesen har ledet Studentparlamentet ved Høgskolen i Narvik siden høsten 2014. Han mener NSO må gå bredere ut og ta hele Student-Norge på alvor, lokalt som nasjonalt, og ikke bare jobbe med Oslo-politikk.

– Skal NSO ha mer gjennomslagskraft må NSO være mer synlige enn det de er i dag.

Les mer: Vervveteranen Marianne Andenæs har meldt seg inn i kampen om Norges tyngste studentverv

Fikk du med deg? Alle foreløpige kadidater kan vise til lange CV-er. Hodejeger Bjørn Åstveit har vurdert dem

Stadig noe nytt

Han har fullført sin bachelor som maskiningeniør, og tar nå en master innen samme fagfelt. Studentvervene hans har gjort studietiden lenger enn ventet. Fra 2012 gikk han hele veien til topps i Studentparlamentet ved Høgskolen i Narvik, først som styremedlem, så nestleder før han i 2014 besteg lederfjellet.

– Du er inne i din andre periode som leder, lærer du fortsatt nye ting?

– Hver dag.

– Hva er det siste du lærte?

– Det siste? Akkurat nå klarer jeg ikke å tenke på noe konkret. Man lærer jo stadig nye ting.

– Mye rart

– Jeg synes jo at NSO har fått gjennomslag for mye den siste tiden. Spesielt med tanke på studentboliger, og at vi får en opptrapping mot elleve måneder med studiestøtte. Så noe arbeid har jo blitt gjort, medgår Dinesen, men legger til at mer kan og burde bli gjort.

Dinesen mener at hans fordel som en eventuell leder for NSO er at han ikke kommer fra Østlandet. En styrke som han akter å benytte seg av.

Å komme fra en litt mindre plass kan gjøre at jeg ser ting på litt andre måter.»

Bjørn Dinesen, lederkandidat

– Jeg holder jo til i Narvik, så jeg tror det å kunne se hele landet kan være mitt perspektiv. Å komme fra en litt mindre plass kan gjøre at jeg ser ting på litt andre måter.

– Du har vært reklame- og it-arbeider i E-konsult, deretter arbeidet du som servicemedarbeider i Lakselv Auto. Er det en rød tråd her?

– Jeg har jobba med mye rart. Men nei, jeg ser egentlig ingen tendenser.

– Det har vist seg at som leder i NSO har man gode framtidsutsikter. Fem av fem ledere har endt opp som rådgivere. Hvor du kunne tenke deg å bli rådgiver i fremtiden?

– Jeg har faktisk prøvd å tenke den tanken, og det er mange ting som kunne vært interessant, men det må være noe innen utdanningspolitikk.

Powered by Labrador CMS