Universitetsrektor: Drømmen er endelig oppfylt for Curt Rice.

Slik er reaksjonene på det nye storbyuniversitetet OsloMet

Noen stråler av glede, mens andre slakter navnet.

Publisert Sist oppdatert

Til rungende applaus erklærte [i dag rektor Curt Rice at Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) blir universitet: OsloMet – Storbyuniversitetet.](1)

Tross begeistringen over det Rice beskriver som «historisk», er stemningen blant studentene noen bygg unna pressekonferansen laber.

– Det er jeg veldig likegyldig til, sier idrettsstudent Vetle Austvik (23).

– Det blir sikkert mer status og sånt, men det bryr jeg meg ikke så mye om, legger han til.

Dårlig opplyst

Thea Hestnes (24), som sitter ved siden av, var ikke klar over endringen.

– Jeg føler det er ledelsen som har presset dette igjennom. Curt Rice har jo vært veldig opptatt av dette. Vi har ikke blitt godt opplyst eller blitt involvert i dette. Det har ikke vært noen avstemning eller noe sånt, sier Austvik.

Alexander Imerslund (25) skyter inn:

– Curt tjener sikkert mer som universitetsrektor da, så det er jo bra for ham.

Les også! Har brukt nesten én million på navnet

Skeptiske: Alexander Imerslund, Thea Hestnes og Vetle Austvik er ikke akkurat begeistret over universitetsstatusen.

Optimistisk

Blant de mer håpefulle studentene er sykepleier Bjørn Garborg (26). På genseren har han et jakkemerke hvor det står «Hurra, jeg er universitetsstudent».

– Dette er utrolig spennende. At vi har fått gjennomslag i NOKUT og Kongen i Statsråd. For oss som skal til utlandet og jobbe internasjonalt, vil en universitetsgrad gi mer status.

– Jeg vet ikke om det blir radikale endringer med en gang, men over tid blir det nok forbedrede studieplaner og programmer.

Selv om mange har vært skeptiske til det nye navnet, er Garborg trygg på at folk vil venne seg til det.

– Navnet OsloMet fungerer veldig godt i utlandet, og også godt i Norge. Folk tenker på meth nå, men det går over. Det ble jo rabalder også da Vegvesenet byttet navn til Mesta.

Universitas-Torgeir: Har du hørt om høyskolen som brukte to år og en million kroner på å bestemme seg for et navn? De endte opp med å velge sjefens eget forslag.

Fornøyd: Sykepleierstudent Bjørn Garborg tror folk vil venne seg til navnet.

Frykter for kreativiteten

På Twitter er meningene om den nye universitetsstatusen delte. Twitterbrukeren @Zueignung frykter for kreativiteten ved det nye universitetet etter flere like tweets fra ulike ansatte:

Dekan Egil Trømborg er derimot mer enn positiv:

Tidligere leder av Studentparlamentet ved høyskolen, Sunniva Braaten, satt inntil i dag i styret til Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå er hun medlem av et universitetsstyre og uttrykker sin glede over det slik:

Navnet høster kritikk

Journalist i Klassekampen, Jens Kihl, er ikke like fornøyd. Samtidig som han uttrykker stor skepsis til det nye navnet, klarer han også å sende et lite stikk i retning av Kong Harald:

Den studentpolitiske ringreven Axel Nerdrum benytter anledningen til å spørre Curt Rice om hvordan man uttaler OsloMet:

Mens Twitterbrukeren @muntergang oppfordrer @OsloPoesikammer å arrestere «språkmorderne» i Kunnskapsdepartementet som har godkjent navnet.

Twitterbrukeren @MariaYawa er også fortvilet over navnet:

Powered by Labrador CMS