Trekker seg: Christophe Cunen-Classens har trukket seg som leder for Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO). ARKIVFOTO: Aurora Hannisdal

SBIO-leder trekker seg

Leder for BI-studentene, Christophe Cunen-Classens, trekker seg med umiddelbar virkning. En uheldig arbeidskultur preger studentorganisasjonene, mener studentleder på UiO.

Publisert Sist oppdatert

Med bare tre måneder igjen av sin periode, trekker Christophe Cunen-Classens seg som studentleder på BI. Årsaken er «interne utfordringer», ifølge en e-post Cunen-Classens har sendt til styret i studentforeningen på BI (SBIO), som Universitas har fått tilgang til.

«Det er selvfølgelig med tungt hjerte jeg forlater dette vervet, men jeg vet at foreningens ledelse er i veldig gode hender», heter det videre i e-posten.

Cunen-Classens ønsker ikke å gå i detalj om de interne utfordringene overfor Universitas. Men på grunn av det problematiske samarbeidet i ledelsen mener han at det var nødvendig med et lederskifte.

– Krever stor motivasjon

Cunen-Classens trekker også fram den store arbeidsmengden som én av grunnene til at han har valgt å trekke seg som SBIO-leder. Han forteller om et hektisk år der ledervervet har kommet på toppen av studier og deltidsjobb.

– Man må være klar for å flytte inn på skolen. Sammen med studiene blir det minimum tolv timer på skolen daglig. Det krever at du er veldig motivert.

Cunen-Classens forteller at arbeidet som SBIO-leder alene gjerne tar seks til syv timer hver dag. Han understreker at han har full tillit til den nye ledelsen.

– Det er en veldig flink leder som har tatt over og en fantastisk ledelse som jeg har hatt gleden av å jobbe med.

– Modig avgjørelse

Styreleder Veronica Kristensen i SBIO ønsker ikke å utdype hva de interne utfordringene dreier seg om. Hun mener Cunen-Classens har gjort en solid innsats for BI-studentene.

– Han har gjort veldig mye bra for studentforeningen over lengre tid, også før han ble med i ledelsen. Jeg synes det er et veldig modig valg av han å trekke seg.

– Hvorfor er det en modig avgjørelse?

Det er vanskelig å trekke seg som leder. Det var sikkert en tung avgjørelse å ta

Veronica Kristensen, styreleder i SBIO.

– Det er vanskelig å trekke seg som leder. Det var sikkert en tung avgjørelse å ta.

Annette Sofie Gabrielsen, som nå tar over ledervervet, ønsker ikke å kommentere de interne utfordringene.

Mange trekker seg

Cunen-Classens føyer seg inn i rekken av studentledere som har trukket seg den siste tiden.

I mai i år trakk Morten Bakke Kristoffersen seg som leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, med bare to måneder igjen av sin periode. Anita Tøien Johansen trakk seg som leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen i februar.

I et leserinnlegg i Universitas beskrev hun da studentlederjobben som utakknemlig og svært arbeidskrevende.

«Etter at jeg trakk meg som SP-leder har jeg innsett hvor likegyldig resten av verden er til den enorme jobben man legger ned. Fokuset er alltid på hva du ikke har fått til, og straks du forlater kontoret er du glemt», skrev Johansen i leserinnlegget.

Skadelig arbeidskultur

– Det er en uheldig arbeidskultur i mange frivillige organisasjoner, og kanskje spesielt i studentorganisasjoner, sier Gabrielle Legrand Gjerdset, leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (SP UiO).

Hun viser til at mange skryter av at de sitter lenge på kontoret, og at det gir status å være utslitt.

– Det er en skadelig kultur som må bort, sier Gjerdset.

Hun presiserer at hun har tatt grep for at dette ikke skal skje ved SP UiO.

Gjerdset er imidlertid ikke enig med Anita Tøien Johansen i at studentlederjobben er utakknemlig.

– Jeg synes det er en veldig takknemlig jobb å få være med å påvirke hverdagen til mine medstudenter. Men man må ha realistiske forventninger.

Selv har hun ikke vurdert å trekke seg fra lederstillingen.

– Nei, det er helt uaktuelt, sier Gjerdset.

Powered by Labrador CMS