Klar til kamp: Christophe Cunen-Classens, leder i SBIO, er én av 110 BI-studenter som skal kappløpe mot NHH i Bergensbaneløpet.

100 prosent BI

Nyvalgt SBIO-leder Christophe Cunen-Classens forstår hvorfor BI-studenter har blitt karikert i media, men mener fremstillingen er feil.

Publisert Sist oppdatert

– Hvilke saker skal SBIO bruke tid på i 2013?

– Som alltid skal vi bruke tiden og energien vår til å organisere og oppmuntre til mer og bedre studentaktivitet på BI. Politisk blir det å jobbe for flere studentboliger og økt studiefinansiering.

– Blir BI-studenter mobbet og karikert i mediene, for eksempel i Universitas?

Det er nok mange som føler at vi har blitt litt feilaktig framstilt, ja

Christophe Cunen-Classens, leder SBIO @li:Navn: Christophe Cunen-Classens @li:Alder: 22 @li:Oppvokst: Nordstrand, Oslo @li:Utdanning: Går 3.året på siviløkonom-studiet på Handelshøyskolen BI. @li:Aktuell med: Ny leder i Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO)

– BI-studenter har blitt framstilt karikert i media, det er det ikke noe tvil om. Så det er nok mange som føler at vi har blitt litt feilaktig framstilt, ja. Men jeg tror ikke det har vært noen agenda for å skape dette bildet.

– Hva tror du er årsaken til det karikerte?

– En årsak kan være at det er mange sterke personligheter på BI, noe som er godt mediestoff i enkeltsaker. Det er jo forståelig at dette gir oppmerksomhet mot BI som helhet, uten at det nødvendigvis gir et godt bilde av hvordan studentmassen på BI faktisk er.

– Dere er flinke til å lage spektakulære arrangementer. Hva kan andre lære av dere?

– Det at SBIO er bygget opp som en paraplyorganisasjon, er en stor fordel for å få til dette. Under denne paraplyen er det mange flinke folk og mange forskjellige typer foreninger. At vi er så mange, gjør at vi involverer en stor del av studentmassen, noe som kanskje kan være vanskeligere andre steder. Hvis en for liten del av studentene får for mye eierskap, er det vanskelig å skape god studentaktivitet.

– Hva kan gjøres for å få til arrangementer og lignende som hele student-Oslo kan tiltrekkes av?

– Den største utfordringen er å få god nok informasjonsutveksling mellom læringsstedene. Dessuten har vi ingen storstue i byen der alle samles naturlig. Før i tiden hadde man jo DNS, før det ble kuppet av ml-erne på 1970-tallet. Bare tenk på hvordan det var der i gamle dager. I dag har det ikke samme status. Men det skjer mye bra der. Selv skal jeg på tappekurs i kveld.

– Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

– Jeg prøver å kombinere lederstillingen med studiene, så det blir ganske hektiske dager. I går, for eksempel, startet jeg dagen med noen møter før jeg hadde forelesninger. Så ble jeg sittende på kontoret til utpå kvelden, før jeg tok en treningsøkt. Jeg vil si at dagene stort sett brukes 100 prosent på BI, og 70 prosent til SBIO.

– I høst etterlyste din forgjenger mer samarbeid med andre studenttillitsvalgte. Hvordan går det med «Kaffe i Nydalen?»?

– Hittil har vi ikke fått noen på besøk, men vi håper jo selvfølgelig på besøk snart. Kanskje vi også skal begynne å invitere på vafler, for det virker som om det er populært. Samarbeid og det å kjenne hverandre er veldig viktig.

Powered by Labrador CMS