MÅ BO I PEISESTUA: Studenter som ikke har funnet seg et sted å bo, tilbys madrasser og sengetøy i peisestua til Sogn studentby.

Studenter nødinnkvarteres

Studentsamskipnaden i Oslo har sett seg nødt til å nødinnkvartere og formidle privatboliger for å redde studenter i boligknipe.

Publisert Sist oppdatert

Slik får du bolig:

  • Du kan se hva SiO har av private boliger ved å kontakte dem i deres resepsjon på Blindern i Problemveien 7, på telefon 22 85 33 50 eller på studentboligene[AT]sio.no.
  • Nettsidene finn.no, hybel.no og zett.no har flere hundre rubrikkannonser for utleieboliger og bokollektiver i Oslo. Vær imidlertid oppmerksom på at visningene på boligene som legges ut her ofte er svært godt besøkt. Ring gjerne utleier og spør om privat visning er mulig.
  • Du bør på forhånd skrive en kort presentasjon av deg selv som du tar med på visningene. Få med alder, hva du studerer, hvilke interesser du har, om du har jobb (om du ikke har dropper du å skrive det) samt kontaktinfo og referanser.

Med alle sine 6 000 boliger utleid og rundt 2 000 på venteliste, tar Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) Studentboligene nå grep for å hjelpe studenter med å finne et sted å bo. Til de mest trengende – det vil si søkere som ikke har fått bolig, men som står på venteliste – hjelper SiO til med nødinnkvartering.

– Vi har satt av en peisestue på Sogn studentby der vi har satt opp madrasser og sengetøy. Man får innkvartering her ved å henvende seg til Studentboligene på Sogn mellom klokka 8 og 15. Overnattingen koster 50 kroner per døgn, forteller Tom Olstad, dirketør i SiO Studentboliger.

Formidler privatboliger

Samskipnaden har også nylig startet med formidling av private boliger der de setter studenter i kontakt med private utleiere.

– Dette er et midlertidig tiltak for å hjelpe noen av de som står på venteliste hos oss, men som vi per i dag ikke har kapasitet til å gi et tilbud til, sier Olstad.

Tjenesten er gratis, og Olstad forteller at SiO siden oppstarten i midten av juli har fått omtrent 50 henvendelser fra interesserte. Tirsdag ettermiddag hadde det blitt formidlet 22 boliger. Boligdirektøren innrømmer at situasjonen ikke ser lys ut, og regner med at de enorme køene ikke vil være borte før rundt november.

– Bør ikke bli hvilepute

Stine Winger Minde, leder i Velferdstinget, synes det er fint at SiO tar initiativ til boligformidlingen. Hun understreker at aktører som FINN.no og andre annonsenettsteder ikke trenger å bekymre seg for konkurranse.

– Ut i fra det jeg har forstått er dette tilbudet i såpass liten skala at det sannsynligvis ikke vil få noen stor effekt i det store og hele. Det er jo fremdeles utleiers marked. Dette bør likevel ikke bli noen hvilepute for departementet i forhold til deres bevilgning til bygging av nye studentboliger, sier Minde.

– Uproblematisk

Lars Vangen Jordet, administrerende direktør i FINN Eiendom AS, som driver eiendomsportalen FINN.no, mener SiOs formidling av utleiere er uproblematisk.

– Nå skal det sies at jeg ikke har hørt om dette konkrete tilfellet, men på generelt grunnlag er ikke FINN.no redd for konkurranse, sier han.

Powered by Labrador CMS