FOR NÆRMILJØET: Grøn Liste vil ha bedre mat og gratis kondomer.

Grønt alternativ

Det kommer kanskje ikke som ei bombe at nykommerne Grøn Liste (GL) vil ha mer fokus på miljøspørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Studentpolitikk ved Universitetet

  • Grøn Liste er et nytt tilskudd til fraksjonene, eller partiene, i studentpolitikken. GL fronter miljøspørsmål og har røtter i Senterpartiets studentorganisasjon.
  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker for studenter overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg, der studentene gir sin stemme, går av stabelen i månedsskiftet mars/april.
  • Disse kan du stemme på: Moderat Gruppe, Sosialdemokratene, Venstrealliansen, Fakultetslistene, Grøn Liste og Morbus Medicus. (Karl Johans-lista stiller ikke i år.)
  • Frem mot valget vil Universitas presentere fraksjonenes kampsaker.

– Hvis universitetet bare vil, kan det bli et foregangssamfunn når det gjelder økt miljøbevissthet, sier Lars Erik Stuberg i Grøn Liste (GL), studentpolitikkens nyutsprungne skudd på parlamentsstammen.

Grøn Liste har røtter i Senterpartiets ungdomsgruppe Senterstud, og stiller i år til valg for første gang, på Humanistisk fakultet og Samfunnsvitenskapelig fakultet. Ifølge GL selv er ikke fraksjonen et Senterparti-prosjekt, men politikerne legger heller ikke skjul på at linjer kan trekkes til ungdomsorganisasjoner som Natur og Ungdom og Ungdom mot EU.

– Grøn Listes politikk er praktisk, jordnær og studentvennlig, sier fraksjonsleder Marianne Granheim Trøyflat.

– Mange føler at Studentparlamentetet jobber med saker som ikke angår dem. Det vil vi bøte på, sier Trøyflat, og ramser opp:

GL vil ha mer økologisk mat i kantinene, mer kildesortering, billigere og bedre mat, mer frukt og grønt, et bedre lesesalstilbud og ikke minst: gratis kondomer på fakultetspubene.

Bedre miljø

I tillegg mener GL at UiO må ta et skippertak for å få til en bedre miljøprofil.

– Blindern er studentenes lokalmiljø, det er her vi tilbringer mye av tiden vår, og da må UiO ta større ansvar for studentenes helse og trivsel, sier Stuberg.

Stuberg og Trøyflat har allerede rukket å se seg ut mulige velgere.

– Vi retter oss primært mot de som ikke har stemt før, og de med et politisk ideologisk standpunkt som strekker seg utover det at man går på et bestemt fakultet. GL er samtidig en fraksjon uten alle svarene klare. Vi skal være åpne for innspill fra studentene, og ønsker å være i dialog med dem, sier Stuberg.

Powered by Labrador CMS