Ingen fra HiAk valgt inn

Høgskolen i Oslo og Akershus valgte i forrige uke nytt studentparlament. Ikke en eneste representant fra Akershus ble valgt inn i parlamentets arbeidsutvalg.

Publisert

Det nye Studentparlamentet:

  • Høgskolen i Oslo (HiO) og Høgskolen i Akershus (HiAk) fusjoneres 1. august, og har nå valgt et midlertidig studentparlamet.
  • Det nye studentparlamentet ble stiftet på Folkets hus 5. mai i år.
  • Det midlertidige studentparlamentet skal sitte frem til et nytt parlament blir valgt, senest før 1. desember.
  • Består av 13 representanter og et arbeidsutvalg på 4 personer.

Høgskolen i Oslo og Akershus valgte i forrige uke et nytt studentparlament som skal gjelde for hele den sammenslåtte høyskolen.

Men til tross for at Studentparlamentet skal lede integreringen av studentpolitikken ved de to høyskolene som fusjoneres 1. august, er bare én av høyskolene representert i dette arbeidet på heltid. HiO har nemlig tatt alle fire plassene i studentparlamentets arbeidsutvalg. Ingen fra Høgskolen i Akershus (HiAk) stilte til valg.

Det nye studentparlamentet er en midlertidig ordning som varer frem til neste valg, og kandidatene er valgt av 27 delegater fra de to institusjonene.

– Vi har prøvd å rekruttere fra begge institusjonene. Det hadde selvfølgelig vært det beste. Det har vært mange kandidater, men det vært vanskelig å finne noen fra HiAk som kunne jobbe på heltid, forklarer Liv-Kristin Korssjøen, som er nyvalgt leder for det nye studentparlamentet.

– Ved HiAk har de tidligere bare hatt én person i heltidsstilling, derfor har det kanskje vært vanskelig å finne noen som kan utsette studiene ett år, sier hun.

– Det er synd

Jørgen Tadvin er tidligere den eneste som har vært studentpolitiker på heltid ved HiAK. Han synes det er synd at man ikke har funnet noen kandidater til arbeidsutvalget fra hans høyskole.

– Arbeidsutvalget kommer mest sannsynlig til å sitte på HiO, men være ute på HiAk noen dager i uka. Det kan bli vanskelig for HiAk-studenter å reise så mye inn til Oslo. Vi har heller ikke hatt så mye tid til å finne mulige kandidater som vi hadde ønsket, sier Tadvin.

– Blir HiAk-studentenes interesser godt nok ivaretatt når de ikke har noen representanter i arbeidsutvalget?

«Det kommer kanskje til å føles som om tilbudet var bedre før.»

Jørgen Tadvin, tidligere leder av studentparlamentet ved HiAk

– Noen er kanskje bekymret for om servicetilbudet blir det samme, da det ikke kommer til å være like mange tillitsvalgte på kontoret på HiAk. Det kommer kanskje til å føles som om tilbudet var bedre før. Samtidig har det nye arbeidsutvalget større arbeidskapasitet enn det gamle, siden de nå er fire stykker på heltid. De får dermed mer tid til å reise rundt, og jobbe med de forskjellige sakene, sier Tadvin.

Jevnere fordeling

Til tross for bekymringene mener Korssjøen det er flere positive momenter ved valgene som ble gjennomført i forrige uke.

– Vi har fått mange fra HiAk inn i parlamentet. Det var også veldig positivt at vi fikk en representant fra campus Fornebu inn i parlamentet, sier Korssjøen.

Fornebu er den minste av HiAks to campuser.

I parlamentet har HiO syv representanter mens HiAK har seks representanter. Tadvin er ikke bekymret for at flertallet av HiO-representanter kan overkjøre HiAk-representantene i parlamentet.

– Det er 4000 studenter på HiAk og 13 000 studenter på HiO. Det er positivt at fordelingen i parlamentet likevel er så jevn som den har blitt, med seks representanter fra HiAk og sju representanter fra HiO, sier Tadvin.

Nytt valg til høsten

Før 1. desember 2011 skal det avholdes nytt valg for alle studentene ved den da sammenslåtte høyskolen. Det blir første gang studentene får velge sine egne tillitsvalgte ved HiOA. Da håper flere at det skal være kandidater fra HiAk som stiller til valg.

– Vi må lage en plan for hvilke personer som passer og hvem som kan være aktuelle. Jeg tror vi kommer til å finne gode kandidater fra HiAk til å stille opp. Det er viktig at vi som er HiAk-studenter i valgkomiteen finner nye mennesker som ønsker å engasjere seg i studentpolitikk, sier Zain Waris som sitter i valgkomiteen og har hatt ansvar for rekruttering av studentrepresentanter ved HiAk.

Powered by Labrador CMS