– Legg ned Studentparlamentet!

Publisert

– Kan ikke Studentparlamentet snart kalle en spade for en spade, og innse

at studentene ikke bryr seg om deres arbeid, skriver Formand i Den konservative studenterforening (DKSF – Høyres studentlag i Oslo) Eva-Kristin Urestad Pedersen i en pressemelding.

Nå foreslår hun og studentparlamentsmedlem Øystein Sundelin (Moderat gruppe – MG) å legge ned Studentparlamentet og Norsk studentunion, og heller satse på direkte urnevalg av viktige verv, politisk diskusjon på allmøter, og heltidsansatte profesjonelle lobbyister. Ifølge Sundelin, som ikke tar gjenvalg til Studentparlamentet, skyldes det radikale forslaget dels skuffelse over måten parlamentet arbeider på.

– Jeg hadde lyst til å diskutere politikk, ikke vedtakstekstenes grammatikk, sier han.

Parlamentarisk leder i MG Kjartan Almenning tror ikke MG vil følge opp DKSF-forslaget aktivt, selv om mange MG-representanter også tilhører DKSF.

– Vi har ikke diskutert det internt, men jeg tror de fleste av våre medlemmer i utgangspunktet har tro på de kanalene vi bruker, selv om parlamentet har noen demokratiske utfordringer, sier han.

Almenning understreker imidlertid at han ikke absolutt vil avvise forslaget.

– Det er spennende at det kommer slike forslag, med helt nye tanker. Dette er jo ren radikalisme, i så måte er det interessant at det kommer fra akkurat DKSF, sier han.

Powered by Labrador CMS