KREVER LESESALSPLASS: Fakultetslistene er opptatt av studentenes nærmiljø.

Vil gi mer rom

Fakultetslistene lover å kjempe for at du skal få bedre plass og inneklima.

Publisert Sist oppdatert

Studentpolitikk ved Universitetet

  • Fakultetslistene består av SV-lista, HF-lista, Realistlista og TF-lista. De fire listene har et valgteknisk samarbeid, og fronter felles kandidater.
  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker for studenter overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg, der studentene gir sin stemme, går av stabelen i månedsskiftet mars/april.
  • Disse kan du stemme på: Moderat Gruppe, Sosialdemokratene, Venstrealliansen, Fakultetslistene, Grøn Liste og Morbus Medicus. (Karl Johans-lista stiller ikke i år.)
  • Frem mot valget vil Universitas presentere fraksjonenes kampsaker.

– I eksamensperiodene bruker fakultetene lesesalene til eksamen, og lesesalsplassene forsvinner dermed akkurat når studentene trenger dem aller mest. Det vil vi få gjort noe med, sier listetopp på HF-lista, Thomas Andre Syvertsen, og flesker dermed til med et valgløfte som nok appellerer til hele studentmassen ved UiO.

Fakultetslistene vil kjempe for at Universitetet gjennomfører det de har lovet: Nemlig å pusse opp bygning for Preklinisk Odontologi (PO-bygningen) som ligger i hjertet av Blindern campus. Bygningen på 9000 kvadratmeter står for tiden tom. – UiO bruker millioner av kroner på ekstern leie i sentrum hvert år, mye av dette ville vært spart hvis PO-bygget var i stand, sier Iselin Rud-Goksøyr fra SV-lista.

Vekk med solsteiken

Men ikke bare vil Fakultetslistene gi studentene mer plass: Listesamarbeidet lover likeså godt å slå et slag for inneklimaet på UiO også.

– I auditoriene og på lesesalplassene er det ofte enten for kaldt, eller så står solsteiken rett inn, og luften er så tett at studentene får vondt i hodet og ikke orker å jobbe, sier Syvertsen.

– Studentene tilbringer mange timer i uken på Universitetet, og da kan det ikke være sånn at de blir dårlige av å være der, sier Robin Sande fra SV-lista, og gir løfter om at dette er noe Fakultetslistene kommer til å kreve at UiO gjør noe med.

Upolitisk parti

I fjor kapret Fakultetslistene 17 av Studentparlamentets 55 representantplasser i tillegg til studentparlamentslederstolen, og er på nåværende tidspunkt det største partiet i studentpolitikken.

– Vi appellerer nok til flere studenter enn de andre partiene fordi vi ikke krever et bestemt politisk standpunkt. Det er jo ikke nødvendigvis slik at alle som engasjerer seg i studentpolitikken er interessert i politikk generelt, sier Syvertsen, og får støtte av studentparlamentsleder Maria Veie Sandvik, som representerer HF-lista:

– Fordelen med fakultetslistene er at partipolitiske prinsipper ikke kommer i veien for gode og konkrete løsninger.

Powered by Labrador CMS