DÅRLIG MAT: 45 prosent av studentene ved Norges musikkhøgskole er misfornøyde med maten de får servert i kantina.

Matleie musikkstudenter

Rent bortsett fra slappe karbonader og tung luft, er det meste rosenrødt ved Norges musikkhøgskole.

Publisert Sist oppdatert

45 prosent av studentene ved Norges musikkhøgskole (NMH) er misfornøyde med skolekantina. Det kommer frem i en ny læringsmiljøundersøkelse foretatt ved skolen. Undersøkelsen ble gjennomført i november i fjor, og rundt en tredjedel av studentene deltok.

– Etter å ha spist maten i kantina får man en tom og rar følelse i magen, og så blir man fort sulten igjen. Når man er på skolen i ti-elleve timer er det viktig å få i seg sunn næring, sier Gudrun Faleide Fristad i studentutvalget ved NMH.

Prorektor Ingrid Maria Hanken har forståelse for Fristads bekymring,

– Ordentlig kosthold er sentralt for at studentene skal klare å konsentrere seg i krevende musikkstudier, sier hun.

Studentene ønsker seg blant annet større utvalg i kantina, og flere ønsker seg salatbar, ifølge undersøkelsen. Alain Clerambault, administrerende direktør i Studentkantinene, sier at han ikke har sett rapporten, men at kantinene vil se på hvordan de skal imøtekomme studentenes ønsker.

– Jeg ønsker å få innført salatbar på flest mulig steder, og når studentene vil ha det er det jo en ekstra god grunn til å få gjort noe med det, sier han.

I undersøkelsen gir også 40 prosent av de spurte studentene uttrykk for at de av og til opplever fysiske smerter på grunn av miljøproblemer ved skolen, og da særlig grunnet dårlige luftemuligheter i nybygget ved høyskolen.

– Statsbygg foretar fremdeles utbedringer ved bygget, og vi samarbeider med dem. Det er et komplisert bygg, blant annet på grunn av kravene til lydisolasjon, sier Hanken.

På tross av dette oppga 20 prosent at de tilbringer over 50 timer i uka ved lærestedet. Hanken forteller at ledelsen er bevisst på at de har med en svært aktiv og kompetitiv studentmasse å gjøre. Hanken er dessuten godt fornøyd med at 90 prosent av studentene opplyste at de trives «godt» eller «svært godt» på NMH.

– Etter Kvalitetsreformen har man ved de andre lærestedene snakket mye om tettere oppfølging av studentene, men sånn har det alltid vært hos oss, sier hun.

Fristad tror at engasjementet studentene deler for studiene er sentralt for trivselen.

– Elevene er mye på skolen, og de fleste har en lidenskap for studiet. Det er mange som tilbringer seks eller syv dager i uka her, og da blir man en sammensveiset gjeng, sier hun.

Powered by Labrador CMS