VANSKELIG SAK: Leder for Studentunionen ved Campus Kristiania, Kristina Tallaksen, synes underslaget har vært en vrien sak. -- Det er en personlig relasjon inne i dette, og derfor er det en vanskelig sak for alle parter, sier hun

Underslaget er tilstått

Underslaget ved Studenunionen ved Campus Kristiana er tilstått. I løpet av kun én måned brukte den studenttillitsvalgte 52 000 kroner av studentenes penger på seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Underslagssaken:

  • I mars skrev Universitas at Studentunionen ved Campus Kristiania gikk til politianmeldelse mot et av sine tillitsvalgte medlemmer.
  • Som følge av saken mistet studenten sine verv i organisasjonen.
  • Nå har studenten tilstått å ha brukt 52 000 kroner av organisasjonens penger på eget forbruk.
  • Studentunionen og studenten har kommet til enighet om en tilbakebetalingsplan.
  • Torsdag denne uken må studenten møte i retten for å få sin dom.

Universitas skrev i mars at Studentunionen ved Campus Kristiania politianmeldte en av sine tillitsvalgte studenter for underslag på 52 000 kroner. Som følge av anmeldelsen mistet den tillitsvalgte studenten sine verv i organisasjonen. Nå har studenten innrømmet underslaget i politiavhør.

Med studentorganisasjonens visakort brukte han 52 000 kroner av organisasjonens penger på eget forbruk.

Studentunionens leder, Kristina Tallaksen, er glad for at saken nå er over.

– Det er veldig godt, og jeg føler at vi har kommet til en god løsning for alle, sier hun.

– Pengene vil bli betalt tilbake. Vi har satt opp en nedbetalingsplan sammen med vedkommende, som inneholder greie beløp over en lang periode.

52 000 på en måned

Torsdag denne uken må studenten møte i Oslo tingrett. Siden det nå er en tilståelsessak, må han forklare seg om de straffbare forholdene han er anklaget for og gi en uforbeholden tilståelse. Og det er et heftig forbruk han skal erkjenne. I løpet av en måned, fra januar til februar, svidde han nemlig av 52 000 kroner på uttak i minibank, betalingsterminaler og betaling av private regninger i nettbank.

Men saken har ikke rammet studentene, ifølge Kristina Tallaksen.

– Dette er noe vi har klart å rydde opp i internt mellom oss og vedkommende. Vanlige studenter har ikke blitt påvirket av denne saken, sier hun.

– Hva med tilbudet som Studentunionen tilbyr til studentene?

– Nei, vi har en veldig flink markedsavdeling som ordner sponsorer til Studentunionen. I tillegg til at budsjettet for arrangementer ikke har blitt rammet av dette.

– Vet du hva er pengene brukt på?

– Nei, det vet vi ikke. Flere spekulasjoner utover det ønsker jeg ikke å gå inn på, sier hun.

Nestleder og økonomisk ansvarlig, Lars Skovli, er ikke opptatt av dette.

«Hva pengene er brukt på er meg klekkende likegyldig.»

Lars Skovli, nestleder og økonomisk ansvarlig i Studentunionen

– Hva pengene ble brukt på er meg klekkende likegyldig, sier Skovli.

Ny struktur

På grunn av saken har Studentunionen nå valgt å stramme inn sine rutiner. Fra nå av må lederen og nestlederen i organisasjonen skriftlig godkjenne alle transaksjoner. Dermed frykter ikke Tallaksen at det samme kan skje igjen.

– Vi har gått grundig igjennom hvordan Studentunionens økonomi er bygget opp. I samarbeid med skolens administrative og økonomiske avdeling har vi laget en ny struktur. Det er leder og nestleder som er oppført som økonomisk ansvarlige i Brønnøysundregisteret og dermed vet banken vår at alle transaksjoner må godkjennes av oss.

– Sviktet sitt verv

Tallaksen er fornøyd med hvordan Studentunionen har taklet saken. Hun mener det er vanskelig å forklare hvordan det kunne skje.

– Dette skjedde når det gamle hovedstyret gikk av og det nye kom til. Derfor var det andre ting i fokus, men når vi kom inn i de nye rollene, oppdaget vi saken. Derfra har saksgangen vært smertefri. Men sånt kan skje. Det har vært en personlig svikt i form av at vedkommende har sviktet sitt verv, sier hun.

Den siktede studenten ønsket ikke å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS