VG: Til VG forteller Karoline Kaldhussæter at mennene hadde lommelykter og macheter. – De lyste rett på meg og spurte om penger., sier hun. Bildet er et illustrasjonsbilde. Foto: Marcelo Braga/Flickr

Norske legestudenter utsatt for machete-ran på Zanzibar

Tre menn med macheter tok seg inn i studentenes hus og stjal mobiler, vesker og klær. melder VG.

Publisert Sist oppdatert

– Det første jeg tenkte var at jeg hadde lyst til å ringe mamma, for nå kommer de til å stikke meg i hjel, sier [Karoline Kaldhussæter (28) til VG.](1)

Om natten tok tre menn med macheter seg inn i legestudentenes hus i Mbweni i Stone Town i Zanzibar.

– Det var tre menn som kom seg over porten på baksiden av huset. Så skal de ha bundet hendene og tatt munnbind på vakten, forklarer Kaldhussæter til VG.

Da studentene dagen derpå anmeldte ranet til politiet, troppet hele 15 politimenn opp. De hadde liten forståelse for at legestudentene ville dra hjem.

– Det kom 15 politimenn, men de viste ingen sympati. sier Kaldhussæter til VG.

President i Association of Norwegian Students Abroad (ANSA), Ole Kristian Bratset, opplyser til samme avis at de sjelden hører om slike hendelser og at de fleste norske studenter bor i trygge omgivelser.

Machetedrap i Colombia

Tidligere i januar skrev Universitas om [utvekslingsstudentenes skrekkhistorier](2). Der fortalte Kristine Vasland Flåt om da hun ble vitne til et machetedrap under en konsert for fred i Colombia.

Da bandet nettopp hadde begynt å spille kom en mann løpende inn i publikum, jaget av fem andre. De tok ham igjen midt i folkemengden, holdt ham fast og stakk ham gjentatte ganger med en machete til han segnet om.

Powered by Labrador CMS