UiO avlyser ordinær utveksling til høsten

UiO-rektor bekrefter til Universitas at de ser seg nødt til å avlyse fysisk studentutveksling høstsemesteret 2020.

Publisert Sist oppdatert

Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO) Svein Stølen sier at universitetet ønsker å gi studentene sine forutsigbarhet og best mulig rammer for utveksling.

– UiO er et internasjonalt orientert universitet. Vi inngår i et fellesskap hvor verdien av å krysse nasjonale, språklige og kulturelle grenser står helt sentralt. Selv om kortere opphold for enkeltstudenter fortsatt vil kunne gjennomføres, ser vi oss nødt til å avlyse ordinær fysisk studentutveksling høsten 2020, sier Stølen til Universitas.

Denne våren måtte over 200 studenter reise hjem fra sitt utvekslingsopphold.

Et økende antall av UiOs partneruniversiteter i Europa og verden har de siste dagene annonsert at de kommende høst ikke vil sende ut eller ta imot utvekslingsstudenter fra institusjoner i andre land.

Nærmere 100 UiO-studenter har allerede fått kansellert utveksling etter avlysning hos partner. Noen universiteter har utsatt studiestart, andre har bare digital undervisning. Situasjonen har medført at flere studenter har trukket seg der hvor det er stor usikkerhet rundt gjennomføringen av høstsemesteret.

– Vi er kommet frem til denne beslutningen etter drøftinger med både studentrepresentanter og ledelsen på alle fakulteter. Vi skulle svært gjerne planlagt for inn- og utreisende studenter som normalt, men det er for stor usikkerhet knyttet til hvordan smitten utvikler seg, og hvordan det påvirker undervisning, studiehverdagen og anledning til å reise, sier han.

– Vi håper at vi våren 2021 kan ønske utvekslingsstudenter velkommen, og at våre studenter igjen kan reise på studieopphold utenlands.

Tidligere denne uken ble det også kjent at Handelshøyskolen BI avlyser all utveksling utenfor Europa til høsten.

Powered by Labrador CMS