EKSAMENSKLUSS: Kai Andrè Saue Skjelbred reagerer på at Idrettshøgskolen la ut en ufullstendig sensur.
EKSAMENSKLUSS: Kai Andrè Saue Skjelbred reagerer på at Idrettshøgskolen la ut en ufullstendig sensur.

Snytt for god karakter etter eksamenskluss

Idrettshøgskolen glemte å regne med halvparten av en eksamensoppgave som ble sensurert i januar.

Publisert Sist oppdatert

Flere måtte ned i karakter da feilen ble oppdaget.

Man har jo slått seg til ro med et resultat, og venter i hvert fall ikke å få en lavere karakter.

Per Marius Haugen

– Studentene som fikk dårligere karakter andre gang uttrykte misnøye med de nye resultatene. Det er klart det er surt når slikt skjer. Man har jo slått seg til ro med et resultat, og venter i hvert fall ikke å få en lavere karakter, forteller Per Marius Haugen, klassetillitsvalgt for 3. år bachelor faglærer.

Det første resultatet var kun basert på treningslæredelen av eksamen. Ballspilldelen hadde blitt utelatt fra karakteren.

– Jeg ble skuffet

Av 30 studenter som tok emnet fikk ti endret karakter etter den nye sensuren. Fire studenter fikk bedre karakter og seks studenter fikk dårligere karakter.

En av disse var Kai Andrè Saue Skjelbred som gikk ned fra B til C.

– Jeg synes det er håpløst av Idrettshøgskolen å publisere karakterer som ikke er fullstendige. Jeg ble utrolig skuffet da jeg fikk vite at jeg hadde gått ned en karakter, sier Skjelbred.

Kjenner ikke årsaken

Vebjørn Johansen, studiesjef ved NIH, sier at saken er uheldig og han har stor forståelse for studentenes frustrasjon.

– Så snart studieavdelingen ble klar over at det var publisert utfullstendige karakterer, informerte vi studentene om det som hadde skjedd og at det dessverre ville få konsekvenser for karakterene til 10 studenter. Vi har beklaget saken sterkt og bedt studenter kontakte oss dersom de har spørsmål til saken.

Johansen sier at han ikke kjenner til at lignende feil har skjedd ved høyskolen tidligere.

– Hvor var det det sviktet da de første halvgjorte resultatene ble offentliggjort? – Det vi vet er at kun sensuren fra den ene halvdelen av eksamenen ble sendt inn til studieseksjonen. Årsaken til at ikke den andre også ble det, har vi ikke helt oversikten over, sier Johansen.

– Hvilke rutiner har NIH innført for at slikt ikke skal skje igjen? – Det vil alltid innebære en risiko for menneskelig svikt. Vi har gått i gjennom rutinene våre, men vi kan ikke garantere at slikt ikke vil skje igjen, mener Johansen.

Powered by Labrador CMS