Sjenert og edru moteblogger

HVEM: Sonia Huanca Vold

Publisert Sist oppdatert

STUDERTE: Journalistikk på Merkantilt Institutt (MI)

NÅR: 2003-2004

AKTUELL MED: Min Mote-sjef på VG-nett

Enhver som har vært inne på motebloggen Min mote på VG Nett har fått med seg at Sonia Huanca Vold velger antrekkene sine nøye. Hun er gjerne inspirert av et større motehus, og alltid pent sminket. Slik ankommer hun også – litt fortumlet – smoothiebaren Joe and The Juice en fredagsformiddag. Hun bestiller en avokado og banan-smoothie fordi «alle på jobben snakket om den».

Vold var en av de heldige studentene. Hun har alltid hatt en klar idé om hva hun ville gjøre.

– Fra jeg var veldig liten visste jeg at jeg ville bli journalist. Jeg fikk jobb i lokalavisen, Haugesunds Avis, da jeg var 14 år. Der jobbet jeg som frilanser i fire år, sier 27-åringen.

Da Vold var ferdig på videregående hadde hun tenkt å flytte til Newcastle for å jobbe, men ombestemte seg i siste liten og flyttet til Oslo i stedet. Hun hadde ikke søkt på skoler i hovedstaden, men klarte å overbevise Merkantilt Institutt, nå kalt Norges Kreative Fagskole, om å gi henne en plass – selv om fristen var gått ut.

– På journalistikklinja, der jeg gikk, var det et veldig variert klassemiljø. Noen kom rett fra videregående, mens andre nærmet seg pensjonsalder.

Vold forteller at hun var en av de som jobbet hardt på skolen.

– Det var ikke alle som var like motiverte, men jeg og venninnen min tok studiene veldig seriøst og var fast bestemt på å bli noe innen media, forteller hun og smaker på smoothien sin.

– Den var kjempegod! Vil du smake?

Min mote-sjefen har ikke så mange fyllehistorier å skryte av fra studietiden. Hun var kun på den første og den avsluttende festen på skolen.

– Jeg er ikke så veldig glad i festing, forteller Vold og fortsetter:

– I jobbsammenheng er jeg veldig nysgjerrig og glad i å møte nye mennesker, men privat er jeg mer usosial. Mingling og champagne-drikking er ikke det beste jeg vet, for å si det sånn. Mange i motebransjen deltar hyppig på pressevisninger og motevisninger, men heldigvis slipper jeg det.

Det var heller ikke champagne-drikking involvert da hun som journaliststudent møtte sin store kjærlighet på utestedet Dattera til Hagen på Grønland. Hun hadde nylig flyttet til området og drakk te da hun så den ti år eldre mannen for første gang. I dag er hun stolt over å fortelle at de er gift.

I det samme nabolaget fant Vold også andre studentfordeler:

For å spare penger pleide jeg å kjøpe indisk saus til ti kroner til middag. Da hadde jeg råd til shopping.

– For å spare penger pleide jeg å kjøpe indisk saus til ti kroner til middag på en restaurant på Grønlandsleiret. Da hadde jeg råd til shopping.

Sommeren etter det første året på MI fikk Vold sommerjobb i Dagbladets fredagsmagasin. I løpet av sommeren fikk hun tilbud om fast jobb i Dagbladet. Da var hun 19 år.

Hun sa ja og sluttet på studiene.

– Min største ambisjon var å bli featurejournalist. Da jeg var 20 fikk jeg min første forsidesak i Magasinet. Og jeg som trodde at jeg måtte vente til jeg var 40 år med å oppnå det. Det var ikke så vanskelig som jeg trodde.

Vold mener hun hadde hatt vanskeligheter med å være student i dag.

– Man blir jo vant til å tjene penger. Men hvis jeg måtte tilbake på skolebenken ville jeg valgt Freds- og konfliktstudier eller noe historierelatert.

Powered by Labrador CMS