MER PRESIS: Leder for SiO-komiteen, Sten J. McNeil Ånnerud, foreslår endring i Kulturstyrets diskrimineringsparagraf.

Uenige om diskriminering

Studentpolitikerne er fortsatt ikke enige om hvordan Kulturstyrets diskrimineringsparagraf skal formuleres.

Publisert Sist oppdatert

– Paragrafen var ikke klar nok. SiO-komiteen har gjort et forsøk på å revidere den slik at det blir enklere for Kulturstyret å vurdere søknader i fremtiden, sier leder for SiO-komiteen, Sten J. McNeil Ånnerud.

Han og komiteen har siden oppstyret rundt tilbaketrekkingen av midler fra Oslo Kristelige Studentlag (OKSL) tidligere i høst arbeidet med å gjøre paragrafen i Kulturstyrets tildelingsreglement, §14.3, mer presis. Opprinnelig lød paragrafen slik:

«Kulturstyret bevilger ikke støtte til søkere som har klart diskriminerende formål og uttrykk på grunnlag av personer eller grupperingers hudfarge, tro, etnisk opprinnelse, seksuell legning eller kjønn».

I denne definisjonen ble formuleringene gjenstand for diskusjon innad i Kulturstyret. Det er nettopp dette Ånnerud vil unngå med sitt reviderte utdrag. Det lyder som følger:

«Kulturstyret skal ikke bevilge støtte til søkere som praktiserer diskriminering av andre studenter på noe grunnlag, som etnisitet, religion, kjønn, eller seksuell orientering».

Kulturstyret selv var uenige i deler av SiO-komiteens forslag.

– Kulturstyret mener SiO-komiteens forslag er tvetydig. Dette gjelder særlig formuleringen «praktiserer diskriminering», skriver Tor Ivar Hansen, Kulturstyrets leder, i et brev til Velferdstinget. I samme brev presenterer Kulturstyret sitt eget forslag til revidering av paragraf 14.3:

«Kulturstyret bevilger ikke støtte til søkere med virksomhet som er diskriminerende på grunnlag av hudfarge, tro, etnisk opprinnelse, seksuell legning eller kjønn».

Både Kulturstyret og SiO-komiteen har nå levert hvert sitt forslag til Velferdstinget. Endringen vil bli vedtatt på Velferdstingets møte 6. november.

Powered by Labrador CMS