Bilder av lettkledde Cambridge-studiner skaper feminismedebatt

– Vi er selv feminister, sier studentavisredaktør.

Publisert

England er blant annet kjent for supertabloider som The Sun og News of the World som fokuserer mye av stoffet sitt på kjendissladder, skandaler og bilder av lettkledde jenter.

Den siste tiden har imidlertid en studentnettavis ved verdens nest beste universitet, Universitetet i Cambridge, fått hard kritikk for å ha lagt seg på samme linje som sine storebrødre innen tabloidpressen. Studentavisa The Tab har nemlig under seksjonstittelen «Tab Totty» publisert flere intervjuer med kvinnelige studenter sammen med bildeserier hvor studinene kun er iført truse og bh, noe som har satt i gang en heftig feminismedebatt i flere medier.

I en uttalelse til The Sun ber Natalie Szarek ved studentunionen ved Universitetet i Cambridge om at The Tab fjerner bildene.

– Vi er bekymret for hvordan dette påvirker kjønnsrollene i samfunnet og forsterker skadelige holdninger mot kvinner, sier hun.

Heller ikke The Guardians journalist Rowenna Davis er videre imponert over The Tab, og skriver i en nyhetskommentar at:

«Jeg synes ikke at journalistikken de produserer er veldig morsom eller smart. Å tiltrekke seg en hel haug av lesere ved å legge ut bilder av halvnakne damer er ikke akkurat nyskapende tabloidjournalistikk.»

En av jentene som ble tatt bilde av ba også i etterkant av at bildene hadde blitt lagt ut om at de ble fjernet igjen fordi hun mente de var for flaue.

Redaksjonen forsvarer imidlertid bildene og sier at debatten som har oppstått er et sunnhetstegn.

– Vi visste at Tab Totty ville være kontroversiell, men det er en fin ting fordi vi forsøker å få i gang en debatt, sier statsvitenskapsstudenten og en av de som var med på å starte opp The Tab, George Marangos-Gilks, til The Daily Mail.

Han mener studentavisa er i sin fulle rett til å trykke bildene.

– Alle Tab-redaktørene er feminister og dette er et grensetilfelle. Det er noen feminister som er uenige, men det er andre som sier at kvinner har rett til å være sexy og stolte.

Han sier også at alle kvinnene stilte opp på bildene helt frivillig.

– Ingen penger har byttet hender og ingen har blitt presset. Jentene var glade for å gjøre det, sier han.

Powered by Labrador CMS