Har to jobber og betaler 18 prosent lånerente

En NYU-student må ha to jobber for å betale skyhøye renter etter at amerikanske banker nå vegrer seg for å låne penger til studenter.

Publisert

Over hundre av de største lånegiverne til studenter i USA har som følge av finanskrisen helt eller delvis stoppet å låne ut penger til studenter. Dette melder New York Post. Grunnen er at flere banker fremdeles sliter med pengemangel etter at krisen startet som følge av dårlig betalingsdyktighet på boliglån hos mange amerikanere.

– Krisen har hatt en enorm innvirkning på studielånene. Det er vanskelig å i det hele tatt finne noen som vil låne ut til studenter fordi så mange har gått vekk fra dette markedet, sier Keith Alliots i TuitionBids.com, en nettside som hjelper amerikanske studenter å finne de beste lånebetingelsene, til New York Post.

Avisen har samtidig intervjuet New York University-studenter Kristina Fernandes, som var så desperat etter å kunne betale utgiftene til utdanningen sin dette semesteret at hun tok opp et lån på 8 000 dollar, eller rundt 46 400 norske kroner, til hele 18 prosent rente.

– Det suger, sier hun til avisa.

Den statlige støtten hun får utgjør rundt 15 000 dollar per år, men hun regner med at de totale kostnadene til bolig og utdanning vil være på omtrent 40 000 dollar dette året. Derfor har økonomistudenten måttet få seg to jobber ved siden av studiene for å klare seg.

– Jeg har det vanskelig, fordi jeg jobber så mye i stedet for å studere, sier hun.

Powered by Labrador CMS