ÅPNINGSFEST: Fredag 8. mai åpnet dørene og ølkranene igjen på Chateau Neuf.

Et gledens gjensyn med Glassbaren

Norge åpnes gradvis, og fredag hadde Glassbaren på Chateau Neuf sin åpningsfest. Nå kan utepilsen omfavnes, men på hvilke betingelser?

Publisert Sist oppdatert

Fredag 8. mai hadde Glassbaren på Chateau Neuf sin offisielle åpningsfest, for å feire at de endelig kan åpne serveringen igjen etter at koronakrisen brøt løs. Studenthuset har blitt hardt rammet økonomisk, med tilnærmet null i inntekt fra og med april. De så seg nødt til å permittere 50 ansatte og kaste 2000 liter øl.

–⁠ Det norske studentersamfund er jo en over to hundre år gammel institusjon, så vi vil overleve også dette, uttalte Linn Cecilie Andresen, daglig leder i Chateau Neuf og Det norske studentersamfund (DNS), til Universitas i april.

Men mye er annerledes når Chateau Neuf endelig kunne åpne dørene og ølkranene igjen.

Flere studentbarer opplever store økonomiske konsekvenser: – Det er snakk om et tap på mellom 50.000 til 70.000 kroner

– Deilig å være tilbake

Et stålgjerde sperrer for inngangen, og et skilt ber deg vente for å bli plassert ved et bord. Ved siden av står et bord med en dunk med antibakterielle våtservietter.

På et av de ytterste bordene i uteområdet sitter Karl Magnus Nyeng (33) sammen med to av sine venner. Han studerer vernepleie ved Oslomet og pleide å være aktiv på Chateau Neuf frem til 2011.

GAMLE KJENNINGER: Konrad Halnum (til venstre) er glad for å være tilbake i Glassbaren.
OPTIMISTISK: Karl Magnus Nyeng innrømmer at det var litt for overmodig med shorts, men koser seg allikevel. Trykk pil til høyre på bildet for å bla i bilder.

– Jeg pleide å være aktiv i den frivillige barstaben «Tappetårnet» her på huset og brukte mye tid i Glassbaren på den tiden. Nå har jeg ikke vært her på en liten stund, men det er deilig å være tilbake, sier Nyeng idet han byr opp til en skål.

Ved et bord på inneområdet er Konrad Halnum (27) og to av hans venner. Halnum studerer Informatikk på Universitetet i Oslo og er ofte på Glassbaren. Han er aktiv i det han kaller «EDB-gjengen», som er IT-avdelingen på Chateau Neuf.

– Jeg er ofte på Glassbaren, som regel på onsdager. Jeg har en master å levere om én uke, men så sitter jeg her da, det sier vel sitt!

Muligheter med restriksjoner

Styreleder i DNS Adrian Helle er veldig glad for at Glassbaren endelig har åpnet for servering.

– Det er veldig deilig å åpne igjen. Det er lenge siden det har vært folk her nå, så det er virkelig en glede å arrangere dette, sier han.

Helle legger til at det beste med det hele er at det er åpent for studentene igjen, og at de nå endelig har mulighet til å arrangere blant annet debatter, filmvisninger og konserter.

SMITTEVERNTILTAK: Mye er annerledes når Glassbaren igjen åpner opp for servering.
SMITTEVERNTILTAK: Mye er annerledes når Glassbaren igjen åpner opp for servering.
SMITTEVERNTILTAK: Mye er annerledes når Glassbaren igjen åpner opp for servering. Trykk pil til høyre på bildet for å bla i bilder.

Langs bordene på uteserveringen suser flere servitører frem og tilbake med hvite kluter for å vaske håndtak og overflater.

– Hva er annerledes nå, og hva kan besøkende forvente når de kommer til Glassbaren?

– Folk blir servert ved bordene sine, og det er ikke tillatt å bestille fra baren. Det er heller ikke lov å være flere enn fem rundt hvert bord, og avstanden mellom gjestene i baren er større enn før. Det er heller ikke tillatt med mer enn femti mennesker i baren samtidig.

Fikk du med deg denne? Nå får flere studenter tilgang til lærestedet

Powered by Labrador CMS