FORNØYD: Fungerende studieleder Hallgeir Elstad.

Flinkere studenter ved TF

Strykprosenten ved Det teologiske fakultet (TF) er halvert siden i fjor. Tettere oppfølging kan være årsaken.

Ferske tall fra Database for høgre utdanning viser at strykprosenten ved fakultetet, som er lav fra før, er nede på rundt tre prosent av studentene blant vårens eksamener, en betydelig reduksjon i forhold til de syv prosentene som strøk året før.

– Dette er jo veldig gledelig, sier Hallgeir Elstad, fungerende studieleder ved TF.

– Vi jobber systematisk med studiekvaliteten, og etter at det i vinter ble klart at det var en viss misnøye med studiet blant profesjonsstudentene, økte vi oppfølgingen av den enkelte student, blant annet ved å ha mer undervisning i smågrupper. Det er godt mulig at dette kan ha påvirket tallene. Vi har også sørget for at informasjonsstrømmen er blitt bedre, og vi tilbyr nå mer undervisning på høyere grads nivå, sier Elstad.

Leder i studentutvalget ved TF, Silje Kristin Meisal, er svært takknemlig for tiltakene som har blitt satt i gang, men har likevel problemer med å se sammenheng mellom disse og nedgangen i strykprosenten. Den høye strykprosenten i fjor var eksepsjonell, og Meisal tror at det heller er tilfeldigheter som gjør at den nå er nede på normalen igjen.

– Tiltakene som har blitt satt i gang omfatter først og fremst profesjonsstudentene. Vi er veldig få, og det er så vidt jeg vet ingen av oss som har strøket de to siste årene. Det er særlig folk på årsenhetene som stryker, og disse var ekstra mange i 2005. Mange av dem var også kommet inn på restplass, og de er jo ikke akkurat de mest motiverte til å jobbe hardt med studiene. Studier på TF er liksom ikke deres mål i livet.

Færre studenter kom inn på restplass nå i år, og Elstad innrømmer at det at de i år har greid å stabilisere inntakstallene, nok har bidratt til å senke strykprosenten.

– Lite inspirerte studenter er alltid en utfordring, men vi jobber så godt vi kan med å øke motivasjonen, sier han.

Powered by Labrador CMS