STORT PUBLIKUM:- En gang var jeg på en konsert med et publikum på 2000 mennesker og fikk helt noia over hvor mange det var. Det var da jeg innså hvor mange som faktisk følger på sosiale medier, forteller Lene Antonsen.
STORT PUBLIKUM:- En gang var jeg på en konsert med et publikum på 2000 mennesker og fikk helt noia over hvor mange det var. Det var da jeg innså hvor mange som faktisk følger på sosiale medier, forteller Lene Antonsen.

Lene Antonsen selger toppløsbilder ved siden av studiene: – Hvem skader jeg ved å kle av meg?

I forrige uke ble Antonsen erklært skikket til å fortsette som vernepleierstudent. Dette er deltidsjobben som kunne ha fått henne kastet ut av studiene.

Publisert Sist oppdatert

  • Startet med Snapchat: Sommeren 2015
  • Begynte på vernepleierstudiet: August 2016
  • Fikk tvilsmelding: November 2016
  • Frikjent: 3. Mai 2017

– Hva sier du til et treff?

– Jeg blir kåt av deg.

Meldinger renner inn i turbofart på Snapchat-kontoen til Lene Antonsen. Hun har nettopp delt en filmsnutt der hun poserer i bare bh-en på pikerommet hjemme i Horten, for å vise hvor raskt hun får respons på det hun deler.

– 404 visninger på to minutter. Folk sitter konstant og følger med på hva jeg driver med, forteller hun mens hun oppdaterer sin egen mystory. Vanligvis tar hun seg ikke tid til åpne alle snaps som kommer inn, men leser meldingene folk skriver til henne dersom de ønsker å kjøpe bilder.

Vant i nemnda

Ved siden av å være vernepleierstudent ved Høgskolen i Østfold, lever Antonsen av å selge toppløsbilder av seg selv over en sms-tjeneste. Snapchat-kontoen Lurelene91 bruker hun både til å promotere sin egen virksomhet, men også til å underholde de mellom 20 000 – 25 000 faste følgerne hennes.

Skal man kunne være vernepleiestudent i tillegg til å selge nakenbiler? Det var spørsmålet skikkethetsnemda ved Høgkolen i Østfold avgjorde i forrige uke. I november i fjor, bare tre måneder etter at hun hadde startet på vernepleiestudiet, ble hun nemlig klagd inn som uskikket til skolen. Et enstemmig flertall i nemnda erklærte henne til slutt skikket.

– Det er utrolig deilig å være ferdig med denne saken. Jeg fikk tøffere spørsmål i nemnda enn det jeg hadde trodd på forhånd, sier hun.

For Antonsen har saken vært tidkrevende.

– Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da saken begynte. Jeg skjønner ikke på hvilken måte disse bildene kan påvirke den jobben jeg gjør som vernepleier, forteller hun.

Har du blitt med på suksessen? Studenter laget Paradise-spill

ANGRER IKKE: – Hvis jeg kunne valgt om igjen, så hadde jeg fortsatt drevet med det jeg gjør i dag.
ANGRER IKKE: – Hvis jeg kunne valgt om igjen, så hadde jeg fortsatt drevet med det jeg gjør i dag.

Raske penger

Antonsen begynte å ta bilder av seg selv via Snapchat i 2015, ett år etter hun hadde deltatt i realityserien Paradise Hotel.

– Jeg brukte mye humor og la ut filmer av at jeg gjorde sprø ting som å bleke tennene mine i hvit neglelakk. Det slo an i vennegjengen, så jeg bestemte meg for å åpne kontoen. Den første dagen jeg åpnet den fikk jeg over 1000 følgere, forteller hun.

Siden den gang har kontoen vokst, og vernepleierstudenten har oppdaget at hun kan tjene raske penger på å selge toppløsbilder med den populariteten hun har opparbeidet seg på Snapchat og ved å delta på ulike realityprogram.

– Da jeg fant ut at folk var villige til å betale penger for dette, tenkte jeg at det bare var å kjøre på. Det er jo bare snakk om pupper, og for meg er ikke det noe problem å dele. I går solgte jeg et bilde for 10 000 kroner, utbryter hun.

Tjener ti tusen på to timer: Dette er studentene som selger sex

Føtter selger

– Jeg velger pris på bildene selv, men vanligvis pleier jeg å sette den til 79 kroner per bilde. Jeg får jo kanskje halvparten av det igjen etter at sms-tjenesten har fått sin del, og så må jeg skatte av det igjen. Det sier seg jo selv at man må selge ganske mange bilder for å få en god lønning.

Antonsen blar nedover de siste bildene hun har sendt på den rosa telefonen sin. Hun sender ikke hva som helst, men prøver å sende det kundene ønsker etter rimelighetens grenser. Trusa beholder hun alltid på, og hun sender ikke ansiktet sitt.

– Her var det en som ønsket seg et bilde av meg i gjennomsiktig bluse. Også er det mange som spør etter bilder av føttene mine. Folk har lyst til å se føttene mine i alle mulige positurer, sier hun mens hun ler.

– Er det så mange som har fotfetisj?

– Jeg har solgt så mange bilder, både barbeint og med sokker. Her om dagen solgte jeg fire bilder av bare føttene mine.

– Hva spør de om da?

– De spør: Hei, kan jeg se på føttene dine? Ja, det kan du. 79 kroner koster det da, svarer jeg. Det hender jeg selger sokker også. Jeg tenkte jeg skulle gjøre det i kveld faktisk, forteller hun.

En heltidsjobb

Vernepleierstudenten forteller at mengden av forespørsler varierer, men at hun vanligvis pleier å sette av tre til fire dager i uka hvor hun prøver å selge flest mulige bilder. Det kommer også an på hvor aktiv hun er på Snapchat.

– Etterhvert skjønte jeg at dette er noe som det går an å leve av. Tenk å slippe å gå på jobb, fader så deilig. Men jeg vet jo ikke hvor lenge jeg kommer til å fortsette med dette.

Selv skjønner ikke Antonsen hvordan det å kle av seg kan skade andre. Hun mener at så lenge hun selv trives med det hun holder på meg og har et naturlig forhold til kropp, så betyr det ikke så mye om hva alle andre måtte mene om henne.

– Det er mange delte meninger om saken min, men jeg bryr meg ikke om det lille hatet som jeg får. Man kan mene hva man vil, men jeg forstår ikke hvorfor noen oppsøker Snapchat-kontoen min hvis de ikke liker det jeg driver med.

Paradise-Grunde: Studentene behandles dårlig

BIL MED LOGO: – Det ligger mye arbeid bak en stor konto. Jeg må bare prøve å være kreativ nok til at folk vil fortsette å følge meg, sier Lene Antonsen.
BIL MED LOGO: – Det ligger mye arbeid bak en stor konto. Jeg må bare prøve å være kreativ nok til at folk vil fortsette å følge meg, sier Lene Antonsen.

– Hvorfor tror du at så mange reagerer?

– Folk er misunnelige. Det er veldig mange som henger seg opp i det jeg gjør og sier. Da tenker jeg at det ikke er sikkert at det er hat, men heller fascinasjon. Det er veldig mange som sender toppløse bilder på Snapchat. Forskjellen er at jeg tjener penger på det.

Det er stort sett på nett at Antonsen opplever stygge kommentarer, ikke ansikt til ansikt. Hun har lagd en egen strategi på hvordan hun svarer på ufine meldinger.

– Da skriver jeg: Dette kan vi diskutere videre på SMS, det koster 29 kroner per svar. Mulig at jeg deler opp svaret, så pass på å ha nok penger på kortet, sier hun og smiler

Støtte fra foreldrene

Moren kommer inn på rommet og ler når hun finner datteren i bare bh-en mens hun oppdaterer Snapchat-profilen sin.

– Jeg viser hvordan jeg selger bilder, utbryter Antonsen.

– Å…h, det er det dere driver med. Jeg så bare deg i bh, og alle oppi senga og tenkte: «Gud, hva er det som foregår her», svarer moren og ler.

En viktig årsak til at Antonsen har fortsatt med SMS-tjenesten er støtten hun har fått fra foreldrene. Da hun begynte å selge bilder fikk hun en hovedregel: Ha på trusa.

– Etter min første lønning fikk de sjokk. Nå sier de bare: Kjør på, og ikke stopp, forteller hun og legger til:

– Jeg tror det handler om at det ikke ligger noe kriminelt ved dette. Tenk på alle som sender lignende bilder til hverandre på Snapchat.

Selv om internett er hjemsted for et hav av gratis toppløsbilder, tror hun grunnen til at folk kjøper bilder av henne er fasinasjonen bak Snapchat-profilen hennes. Antonsen peker ut av vinduet fra barndomshjemmet i retning Bastøya.

– Jeg har blitt fortalt at det henger bilder av meg fra blader i fengslet på Bastøya. Jeg vet jeg er populær i fengsel, sier hun og ler.

STØTTENDE MOR: – Nettet blir større og større, og det blir også vanskeligere å holde seg populær der, forteller Antonsen.
STØTTENDE MOR: – Nettet blir større og større, og det blir også vanskeligere å holde seg populær der, forteller Antonsen.
Powered by Labrador CMS