NY REDAKTØR: Anders Mathias Johansen tar over redaktørjobben i Universitas etter Aksel Kjær Vidnes over nyttår.

BI-student blir redaktør for Universitas

– Vi skal bli mer tilgjengelige, sier den ferske redaktøren Anders Mathias Johansen.

Publisert Sist oppdatert

Anders Mathias Johansen blir redaktør for Universitas i 2010. Det ble klart etter at styret i Norges største studentavis i går tok sin beslutning om å ansette den 27 år gamle masterstudenten i politisk økonomi ved BI i åremålsstillingen.

Den nye redaktøren mener leserne tidlig vil merke at det er han som har tatt over roret i avisa.

– Leserne vil først og fremst merke at jeg har tatt over som redaktør ved at vi skal gjøre sakene enda mer tilgjengelige, og komme nærmere de som sitter i kantina og leser avisa vår, altså den gjengse student. Vi skal fortsatt skrive samme type saker som vi skriver nå, men på en litt mer tabloid måte, sier Johansen.

27-åringen har kun jobbet som journalist i Universitas siden september i år, men har tidligere jobbet i Bergensavisen og Studvest mens han studerte i Bergen. Han tror at en av de største utfordringene det kommende året er å få Universitas til å bli et enda sterkere organ for å nå opp til beslutningstakerne.

– Vi skal jobbe for å nå de som sitter i toppen i de viktige stillingene, samtidig som vi ikke skal distansere oss fra den gjengse student. Det blir en utfordring å skrive de sakene som appellerer til alle studentene, samtidig som vi skriver de større og tyngre sakene som skal tale studentenes sak og påvirke beslutningstakerne. Vi skal sette dagsorden også utenfor SiO-institusjonene, sier han.

Universitas får ofte kritikk for å være for sentrerte om det som skjer på Blindern. Nå får avisa altså en redaktør fra BI. Kommer leserne til å se en dreining vekk fra Blindern-journalistikken?

– Ja, jeg vil jobbe hardt for at vi skal bli bedre på å dekke de andre institusjonene. Jeg mener at jeg som BI-student kan se stoffområdene Universitas dekker på en annerledes måte enn en Blindern-student. Men Blindern er selvfølgelig fremdeles det største campuset, så hovedvekten av sakene våre vil fremdeles dreie seg om Blindern, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS