SLITNE HESTER: Det har blitt bestemt at veterinærstudentene ikke lenger får holde fjøsfesten i nærheten av hestene. – Det handler om sikkerhet for studenter og hester, sier informasjonssjef Birgitte Bye. ILLUSTRASJONSFOTO: Ketil Blom

Fjøsfest ga hestestress

Støy og fyll har gjort Veterinærhøgskolens årlige fjøsfest til en belastning for dyrene. Nå omlokaliseres arrangementet.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år i november har studentene ved Norges veterinærhøgskole arrangert fest i mønstringshallen ved skolens hesteklinikk.

– Det er en studentfest, så vi har jo ikke akkurat vært stille, sier veterinærstudent på siste året, Eric Henrichsen.

Han forteller at det alltid har vært god stemning, og at litt bråk er uungåelig.

– Man sitter jo ikke hele kvelden og konverserer med sidemannen, forteller Henrichsen.

Fjøsfesten har vært tradisjon på skolen i mange år, og har opplevd økende popularitet de siste årene. Hundrevis av studenter har flokket til hesteklinikken for mat, drikke og show. Men nå er det kroken på døren, og fjøsfesten må flyttes til nye lokaler. I en E-post sendt ut til studentene foreslåes det blant annet plenen utenfor hovedbygningen ved skolen. Årsaken skal være belastning på dyrene, men ifølge ifølge rektor Ingvild Wasteson er brannsikkerhet hovedårsaken.

– Festen innebærer mye leven og mye støy for dyrene. Men det er i første rekke brannvernet vi tenker på. Hvert år har vi hatt veldig mange mennesker inne på et veldig lite område.

– Har avgjørelsen sammenheng med brannen dere hadde i oktober 2009?

– Jeg vil ikke direkte si at det har sammenheng, men brannen minnet oss på at det ikke er et spørsmål om, men snarere når en brann kommer til å oppstå, sier Wasteson.

Informasjonssjef ved Veterinærhøgskolen Birgitte Bye sier lokalene i utgangspunktet ikke er egnet for storfest.

– Det går på sikkerhet for studenter og dyrene. Klinikken er til for syke hester, fullt utstyrt med to operasjonssaler. De har i praksis festen på et hestesykehus, sier hun.

Powered by Labrador CMS